Rikkie Postema

Het bijwonen van een lezing over boeddhistische psychologie was een keerpunt in haar leven. Ze las veel boeken over dit onderwerp en verbond zich met een aantal traditionele Tibetaanse leraren. Ze reisde door diverse oosterse landen, waarvan verscheidene keren in Nepal, wat ze inmiddels als haar tweede vaderland beschouwt.

Ze is echtgenote, moeder en oma, lichaamsgericht therapeut, coach, yoga-docent en trainer. Mindfulness, authenticiteit, mentale vrijheid, verbinding, nuchtere spiritualiteit en compassie zijn de kernwaarden waarover ze graag schrijft. Hierbij put ze uit eigen ondervinding en leerprocessen. Haar eerste boek ‘Mindful Coachen’ kwam in 2011 uit.

Ze gaf les bij een psychosociale opleiding en een bij- en nascholingsinstituut voor therapeuten. Haar voornemen is meer te schrijven in combinatie met aanverwante activiteiten. Per januari 2022 is zij via de Vereniging voor Mindfulness beschikbaar als supervisor voor mindfulnesstrainers.

De door haar georganiseerde groepsreizen naar Nepal, met workshops, yoga en meditatie, zijn haar stokpaardje en een bron van inspiratie en plezier.

Websites: