'Volgens Spinoza (1632-1677) draait het maar om één ding: ‘je bevrijden van de slavernij der emoties om tot inzicht in de vrijheid te komen’. Het boek van Rikkie Postema ‘Verhelderend Inzicht’ geeft vanuit boeddhistisch perspectief een verhelderend inzicht in je eigen emoties om zodoende met hartkwaliteiten compassievol te worden.'
Nol van Drunen - Voorzitter van de Vereniging voor Mindfulness


‘Niet alleen neemt het boek je mee op een innerlijke reis, het helpt je ook om weer open te staan voor metaforen, om je te kunnen laten raken en vervoeren door wat je ‘ziet’ - in je eigen beleving en in de wereld om je heen’.
Robert Keurntjes - Filosoof


Iedereen reageert in combinatie met de omgeving, andere mensen en omstandigheden. Aan de hand van de vijf elementen: water, aarde, vuur, wind/lucht en ruimte, krijg je inzicht in hoe bepaalde energieën behulpzaam zijn en welke je tegenwerken in je denken en handelen.

De energie van zowel de krachten als de kwetsbare aspecten binnen en buiten jezelf veroorzaken gedachten, gedrag en gevoelens. Het boeddhisme geeft talloze handreikingen hoe je de dynamiek van die energie kunt reguleren ten gunste van welzijn en gezondheid. De auteur heeft een deel van deze kennis geselecteerd en met eigen woorden in dit boek gevat.

Samen met een scala aan unieke oefeningen brengt dit boek je naar het ervaren van zelfvertrouwen en wijsheid. Het leven wordt van wezenlijker betekenis.

Een praktisch boek voor als je de relatie met jezelf en anderen wilt verrijken. Geen boek wat je snel uitleest, maar naast je neerlegt en af en toe een stukje leest en relateert aan het dagelijks leven.


Auteur - Rikkie Postema
Soort - Met illustraties
Taal - Nederlands
ISBN 978 94 6406 912 9
Uitgever - PADMA uitgeverij
Aantal pagina's - 202
Prijs - € 22,95